Alla inlägg under augusti 2013

Av Emelie - 24 augusti 2013 06:45

Hej,

Och välkommen till höstens första förkylning. Kom som ett brev på posten efter att barnen varit på dagis. Så är det ju alltid när de startar igång höstterminen och innan alla har vant sig till varandras bakterier.

Natten har verkligen varit piss!! Simon har sovit orolig pga förkylningen och inte vetat vad han viljat. Försökt med vatten, lite välling, bara vara i famnen, få honom att somna om i vår säng. Men inget har direkt passat. Så jag känner mig lite smått bakfull faktiskt. Sov bara ca 3 timmar igår efter 10 timmars nattsjobb och haft en mindre bra natt inatt som sagt. Får bli mycket kaffe innan jag börjar mitt helgpass.

Jag hoppas förkylningen går över fort och lätt. Nässpray och pappersnäsdukar får bli räddningen...
Dags att torka snigelspår igen!
Kram kram

Av Emelie - 23 augusti 2013 14:41

Hej,

Sitter ute i solen på lekplatsen och njuter. Fick jobba även natten som var, så det blev två nätter totalt. Har sovit så dåligt så det kommer inte bli några problem att lägga sig ikväll.

Denna helgen jobbar jag på mitt andra jobb samt på mån,tis, ons. Sedan är jag ledig torsdag och fredag. Jobbar helgen som kommer igen. Som mamma sa i sommars när jag hade ont i magen för hur höstens arbetstillfällen skulle se ut, allt löser sig! Självklart gör det ju det, arbetstimmarna rullar ju in.

Hugo har äntligen tagit av stödhjulen och cyklar nu helt utan. Han var lite nervös när han skulle cykla iväg, men det gick ju kalas bra! Tron på en själv måste finnas där bara och nu har Hugos självförtroende växt lite till.

Sandlådehäng med spann och spade.
Trevlig fredag!
Kram

Av Emelie - 22 augusti 2013 04:03

Hej,

Blev uppringd av jobbet i går eftermiddag och blev tillfrågad att jobba natt - det ville jag ju så klart. Så nu sitter jag på jobbet och inväntar morgonrundan som startar vid kl 04:30, och sedan är det hemgång vid kl 07. Sova några timmar och försöka vända tillbaka dygnet igen.

Hugo cyklar och cyklar och cyklar. Det är det enda han gör med sina kompisar när vi är ute. Så härligt att det äntligen släppte för honom, att han vågade och hittade balansen till att cykla utan stödisar. Simon vill ju inte vara sämre han, så han cyklar (läs: drar sig fram då han inte når ner till pedalerna) på trehjulingen. Får köpa Simon en hjälm tror jag. Såg en så söt hjälm i leksaksbutiken BR, var en hjälm som såg ut som en nyckelpiga med spröt på. Får se vad vi kan hitta och som faller Simon i smaken.

Nu larmade det här, får åka!
Kram

Av Emelie - 20 augusti 2013 18:47

Hej,

Barnen är verkligen såååå trötta efter första dagen på dagis efter sommarlovet. Det var många fjärilar i Hugos mage i morse. Och nu hoppar och lever Hugo och Simon runt för att inte somna, så läggningen blir nog inga problem.

Simons första dag på dagis gick fint. Hade fått platsen bredvid Hugo och var lite avvaktande i början men sen släppte det. Utevistelse, lunch och vila gick även det bra. Så två dagar till sedan är han redo för att vara på dagis själv. Kommer inte bli några problem. Han är framåt och tar försig, det är en sak som är säker.

Jag har jobbat dag i larmet idag (Så Jonas tog inskolningen på dagis) istället för natt. Bra att kunna hoppa in på dygnets alla arbetstimmar. Så nu är jag bekväm även där, så nu kan jag varva natt, dag samt kväll.

Ska plocka lite här hemma innan barnen lägger sig. Sedan blir det läggning av barn och sen middag för mig och Jonas. Ibland kan det vara skönt att bara äta Jonas och jag - lite kvalitetstid.

Kram kram

Barnen ger Jonas massage efter en hård inskolningdag på dagis...

Av Emelie - 19 augusti 2013 15:15

Hej,

Äntligen, idag, lossnade det för Hugo och han cyklade iväg på egenhand på sin cykel - så numer kan Hugo cykla utan stödhjul! Så stolt han var när han kom cyklandes tillbaka, det lös verkligen i hans ögon! Älskade Hugo har tagit ännu ett steg på livets väg. Så nu vill han bara cykla, cykla och cykla.

Stolta föräldrar är vi kan jag lova. Att Hugo numer cyklar utan stödisar är stort! Fast än har han inte viljat ta bort dem helt utan jag har böjt upp dem så stödhjulen hänger i luften. Attt ha dem på cykeln känns än så länge tryggt men snart är dem nog borta :) bara tryghetskänslan infinner sig ordentligt!

Kram

Av Emelie - 19 augusti 2013 10:39

Hejsan,

Måndag idag och barnens sista sommarlovsdag. Hugo frågade hur många timmar det är kvar innan han får gå och lägga sig, då han vill att i morgon ska komma snabbt. Underbara Hugo, längtar verkligen till dagis och speciellt till sina kompisar. Sedan är det lite spännande att även Simon oxå ska börja.

Simon passade på (håll i hatten) att ta sovmorgon ända till kl 9 idag. Aldrig hänt innan, kanske kände han på sig att från och med imon ställs klockan så vi hinner. Hellre att vi går upp lite förtidigt än att vi stressar på morgon. Det är ingen bra start på dagen och sedan är det inte särskilt lätt att stressa på barn heller. Tur är väl det!

Jonas är redan ute med barnen, ska borta tänderna och ge mig ut jag oxå. Alltid gött med frisk luft :)
Kram

Min fina orkidé jag fick av mamma och pappa i födelsedagspresent :)

Av Emelie - 18 augusti 2013 19:19

Hej hej,

Här är allt bra! Varit ute både mellan regnskurarna och i dem. Så både gummistövlar och regnkläder har varit ett måste idag. Men det är väl så att det finns inga dåliga kläder, bara dålig väder? Eller??!

Blev fram med klippmaskinen oxå, så både Hugo, Simon och Jonas fick sig nya frisyrer - alla klippta med 13 mm skäret och dem blev riktigt bra i håret. Det syns vem som är pappan till barnen och det syns även vilka som är syskon. Så numera ingår även vi i budget klippnings familjen. Me like!

Strax ska barnen få varsin pyjamas på sig och sedan är det läggdags vid ca kl 19:45 i vanlig ordning. Hoppas på ett natt där barnen sover, hade varit gött efter två nätter med en del spring för både mig och Jonas.

Kram på er och njut av bilden nedan på mina fina, underbara och älskade killar. Dem bästa jag har i mitt liv <3

Av Emelie - 18 augusti 2013 07:36

Godmorgon,

Natten har varit okej, trots att jag varit uppe och fixat med Simon som har varit orolig och varm. Han har fortfarande feber och tanken slog mig inatt när jag var uppe; för ca 10 dagar sedan fick han en vaccinationspruta när han var på bvc. Den kunde göra sig påmind först efter ca 10 dagar - 10 dagar hade det gått igår. Så det är därför Simon har feber och lite snuva. Skönt att ha en förklaring.

Hugo hänger i soffan framför dinosaurietåget (ett av hans favorit program). Blir frukost om en liten stund och sedan blir det ut på lekplatsen och hänga med andra barn och föräldrar. Det brukar inte direkt vara några problem att få tiden att gå där :) Ta med kaffe ut idag kanske? Brukar uppskattas...

Lite soffhäng till så vi vaknar ordentligt, sedan frukost. Hoppas du oxå får en mysig söndag som avslutat veckan som varit.

Kram

Presentation


Emelie heter jag, mamma till världens bästa killar samt har fått världen bästa man på kroken =) Bloggar om livet hos oss.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards