Alla inlägg under november 2013

Av Emelie - 11 november 2013 20:18

God kväll,

Nu börjar vinterkylan ta ett rejält tag om oss, kanske på tiden?! Vinterdäcken är i allafall på och jag fick skrapa runtan innan jag åkte till jobbet i morse. Måste ta och leta fram mina duntofflor för vintertid = kalla fötter hos mig.

Vid middagen idag fick jag mig ett gott skratt. Jag gjorde fiskpinnar och potatismos till middag då det var typ det enda som fanns hemma och det är något som alltid går hem hos barnen.
Hugo frågade mig hur man fångar fiskpinnarna som lever i havet. Jag frågade Hugo hur han menade. "Ja fiskpinnarna simmar ju ut ur nät med runda håll i". Jag svara Hugo tillbaka att man fångar ju inte upp fiskpinnar ur havet. "Va!!? Skojar du!!? Hur fångarna man en fiskpinne då?". Hugo är så underbar, kommer med så mycket klokt och funderingarna är många. Det är ju logiskt att FISKpinnarna bor och simmar i havet. Eller hur? Undrar vad som kommer härnäst?

Ska tvätta bort sminket, tända lite ljus och bläddra i en tidning. Ha lite Emelie tid genom att bara vara. Det är viktigt att fylla på med positiv energi!
Kram

Av Emelie - 10 november 2013 20:29

Hej,

Helgen har varit fullt upp och i dag har vi firar farsdag.
Åkte till mamma och pappa där pappa blev firad av oss alla. Av mig fick han en prenumeration på tidningen vi bilägare. Pappa blev jätte nöjd och det över alla presenter han fick. Jonas (som jobbade större delen av dagen, tyvärr) fick en bok av Hugo och en extra kram av Simon. Så det blev mys hemma hos mamma och pappa hela dagen med syskon med respektive och syskonbarn.

Imorgon är det dagis och jobb på schemat. Jonas lämnar och jag hämtar barnen, pusslande men det ska nog fixa sig. Nu lite soffhäng och njuta av en perfekt farsdag...

Kram kram

Av Emelie - 7 november 2013 19:55

Hej,

Torsdag redan och fredag i morgon. Jonas är ledig med barnen så dem tog helg redan idag. Skönt för dem, för det har varit dagis mellan kl 9-16 tis, ons och tor. Och det har varit trötta barn som följt med hem, grinigt och inget har varit bra. Hugo och Simon var så trötta så båda somnade strax efter kl 19 ikväll. Blir nog tidigt upp i morgon bitti. Men det får det vara värt, egentid på kvällen är viktigt!

Hugo har gått och blivit förkyld. Han klagade på ont i huvudet innan han somnade så han fick lite alvedon utav mig. Hoppas han sover okej i natt, sömn hjälper ju till att få bort bassilerna. Simon och jag lekte på golvet med hans traktorer (Simon älskar allt som har med traktor att göra) medan Hugo tog det lugnt och tittade på tv.

Nu ska jag njuta av att barnen sover, titta på lyxfällan och bara hänga!
Kram kram

Av Emelie - 6 november 2013 19:45

God afton,

Äntligen intar jag liggande soffläge. Båda barnen sover och tur är det för det var riktigt gnälligt när vi kom hem efter dagis. Inget passade herrarna och allt var jobbigt. Men jag fixade ändå att fixa middag, starta igång en tvätt och hängt upp den. Duschat av barnen lite snabbt, på med pyjamas på båda och sedan soffhäng framför tvn. Tog inte lång stund innan John Blund hälsade på hos dem båda.

I morgon ska killarna lämnas till frukosten. Tur är att dem sällan lämnas så tidigt som 7:30, jag tycker det är viktigt att dem får vakna och starta morgonen utan stress.

Hoppas din onsdag varit bra!
Kram

Av Emelie - 5 november 2013 20:59

Hallå, hallå!

Haft mamma och pappa på middag i kväll. Mamma ringde igår och frågade om hon och pappa kunde komma förbi då det var en hel vecka sedan dem såg killarna sist, och mormor och morfar hjärtat saknade sina små prinsar. Självklart gick det bra! Så vi bjöd på korvstroganoff, ris och mumsig sallad. Barnen tyckte det var mysigt med besök. Simon skojade och hade sig med pappa och Hugo och mamma satt och spelade lite på ipaden. Två trötta prinsar hade vi när mamma och pappa åkte, så nattningen gick som en dans.

En mysig tisdag blev det till slut, fast morgonen startade lite stressigt med Simons elefant som var försvunnen. Detta resulterade i att barnen kom ca 40 min försent till dagis, men det fick gå. Tur man har ett jobb som tillåter att det kan bli så här. Med barn kan ju allt hända och utan sin elefant (som är en stor trygghet för Simon när inte jag eller Jonas är där) är det svårt för Simon att vila på dagis. Tur att elefanten inte är på vift varje dag!

Matlådan till imon fixad, frukosten till imon fixad, bara tandborstning och hopp i säng kvar. Så godnatt! Hörs imon!

Kram

Av Emelie - 4 november 2013 19:58

God kväll,

Barnen sover och Jonas oxå. Så jag har egen makt över tvn ikväll. Sappa mellan kanalerna hur mycket jag vill, lyx!

Väl hemma efter jobbet blev det tacofixande då Mats och Erika kom och hälsade på. Så vi blev många till middagen idag, vilket jag tycker är mysigt! Även barnen äter lite bättre när vi är fler till bords.

Funderar på att lägga mig och lsa en stund istället för att titta tv. Så får det nog bli. Läsa bok en stund innan det är dags att släcka lampan...
Kram

Av Emelie - 3 november 2013 19:37

Hej,

Simon har varit gnällig till och från hela dagen. Men nu äntligen sover han och han andas (peppar,peppar ta i trä) genom näsan. Hoppas innerligt att det blir en bra natt.

Hela familjen har varit hemma hos Hugos kompis E idag på fika och pannkaksmellis. Mycket trevligt och pannkakorna satt där dem skulle.

Nu när Simon sover och Jonas jobbar passar jag och Hugo på att ha lite egentid, bara han och jag. Hugo valde att vi skulle äta extra mysig kvällsmat framför tv:n och sedan spela spel på ipaden. Så nu blir Hugo & mamma tid! Trevlig söndagskväll!

Kram

Av Emelie - 3 november 2013 02:13

Mitt i natten...

Det är då fan! Simon har gått och blivit rejält förkyld, dock utan feber än! Hur länge fick han vara frisk? En vecka? Har suttit uppe med honom en stund i soffan och då lättar det för honom och han kan andas genom näsan och suga på nappen igen. Men så vill han så gärna ligga ner på en kudde, då han är van vid att somna själv, och då kommer snoret och lägger sig som en tung mur.

Just nu är jag nära till tårar ska erkännas. Trött är jag då natten inte alls börjat bra då Simon är sjuk igen. Förstår honom alla gånger att det är en trygghet att ha mamma/pappa där när man är sjuk. Det minns jag ju själv hur det var när man själv var liten och sjuk. Att ha mamma/pappa nära gjorde att man kände sig trygg och allt var lite lättare när man inte var helt 100.

Förhoppningsvis kan jag ta och försöka samsova när Simon sover tuppis imorgon då Jonas börjar jobba först sen eftermiddag..
Kram

Presentation


Emelie heter jag, mamma till världens bästa killar samt har fått världen bästa man på kroken =) Bloggar om livet hos oss.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards