Alla inlägg under mars 2014

Av Emelie - 16 mars 2014 20:19

Hej!!

Vilket fantastiskt underbart väder vi haft idag! Solen har värmt oss med sina strålar och vi har varit ute nästan hela dagen. Gungat och hängt i sandlådan. En som varit ute och tagit vara på det sköna vädret har varit Hugo. Han gick ut kl 9:20 och kl 11 var jag ute med två smörgåsar till honom. Kl 13:40 kom han snabbt in för att kläom då han skulle på kalas och sedan var det direkt ut på lekplatsen igen efter kalaset. Kl 18:30 ringde vi in honom då det var dags att äta och duscha. Så frisk luft har han fått i mängder och sova gott kommer han att göra inatt.

Mamma och pappa kom förbi en sväng i eftermiddags då morfar och mormor tarmen hade abstinens efter barnen. Så vi käkade ihop och tog en kaffe på maten. Barnen tyckte det var mysigt med besök!

Hoppas din söndag varit bra!
Kram

Hugo hinner jag inte fotografera längre. Han kommer mest bara springande med sitt kompis gäng och ropar " hej mamma" och springer vidare igen. Simon är lättare att fota:

Av Emelie - 15 mars 2014 20:18

Hejsan,

Idag har Hugo haft kompis kalas. 8 st vänner med paket och massa spring i benen gjorde entré vid kl 14 och lämnade kalaset med tårta i magen, lekt lekar, godispåse och ballong. Mycket nöjda och trötta, precis som det ska vara efter ett kalas.

Så det var inga problem med att få Hugo eller Simon i säng ikväll. Simon kom vid 19:20 och ville att jag skulle följa med honom och natta. Han somnade på ca 5 min och Hugo somnade i soffan. Det tar på krafterna att ha kalas :)

Så trevlig lördagskväll på dej!
Kram

Hugo med kompisar på sitt kalas :) Snurra flaskan var en av lekarna.

Av Emelie - 14 mars 2014 06:18

Good morgning!

Uppe före tuppen med Simon som tyckte han hade sovit klart vid kl 05:45. Stressa för att göra mig iordning till jobbet behöver jag ju inte då det är gott om tid. Men en sak är säker - skönt att det är fredag idag! En hel helg att umgås med familjen på, fixa och dona hemma, Hugo ska ha 6 årskalas för sina kompisar, Hugo ska gå på en kompis kalas och det nya kaklet i köket ska upp på väggen. Kommer bli en bra helg! Det har jag ställt in mig på :)

Så trevlig fredag!
Kram

Av Emelie - 12 mars 2014 20:55

God kväll,

Barnen sover och jag sitter uppkrupen i soffan och väntar på att Jonas ska komma hem. Har precis hängt två tvättar, plockat iordning och lagt fram kläder till mig och barnen till imorgon. Så att inta horisontalt läge om en stund är mer än godkänt.

Jag ringde och pratade med morfar idag. Tackade för presenterna som barnen fick skickade på sina födelsedagar. Vi pratade om allt möjligt men en mening gick rakt in i mitt hjärta. Vi kom in på hur stressigt ett föräldraskap kan vara med allt som ska göras i vardagen. Men morfar, klok som han är sa: att det viktigaste här i livet är att känna sig behövd! Det är ju verkligen så sant. Att vara behövd visar på att man är omtyckt, man ger kärlek och visar att man finns där. Att vara förälder är ju verkligen att känna sig behövd. Hugo och Simon hade aldrig klarat sig själva utan behöver mig och Jonas, oavsett om det handlar om att; laga mat till dem, lämna/hämta på dagis, gå med dem ut på lekplatsen och spela fotboll, ringa en kompis mamma och fråga om det är okej att Hugo leker med xxxxx eller vad det nu kan vara.

Jag är behövd på många olika plan: som mamma, som fru, som barn, som storasyster, som moster, som arbetskamrat m.m Så tack underbara morfar för ett energirikt samtal och kloka tankar. Detta kommer jag bära med mig av hela livet - att vara behövd!

Kram

Våra älskade barn, tack för att jag får vara en del av ert liv och känna mig behövd varje dag!

Av Emelie - 11 mars 2014 20:06

Hej,

Barnen fick lägga sig extra tidigt ikväll. Båda var så trötta och griniga, vilket resulterade i att inget var bra. Klockan 19:20 sov båda två efter saga och var sin stor godnatt puss. Så imon borde humören vara på top!

Är mest vardag hos oss just nu: Gå upp - lämna på dagis - jobba - hämta på dagis - laga mat - plocka undan - pyjamas på barnen - lite tv tittande med barnen - natta Simon - natta Hugo - plocka lite till - lägga fram kläder till morgondagen - bortsta tänderna - godnatt! Men med dessa rutiner får vi familjelivet att gå ihop. Både jag och Jonas vet vad som ska göras, och hade någon bett oss fixa detta nattetid hade det inte varit några problem. Vi hade klarat det sovandes, så rutiner är både bra och dåligt.

En dusch på detta och sedan sängen. Har fått många nätter nu med osammanhängande sömn då Simon vaknar runt kl 02 varje natt och har svår att komma till ro igen. Han brukar somna om ordentligt runt kl 03:30, så jag är lite mör i kroppen och i huvudet ska erkännas. Men det går över och så snart jag vet ordet av det så sover han hela natten. Det är när man står mitt uppe i det som det känns extra jobbigt!

Duschning nästa!
Kram

Av Emelie - 9 mars 2014 21:01

Söndagskväll,

Och en riktig kalas helg har det varit. Igår var vi bjudna till Jonas mormor på kalas och idag hade vi ett kalas för killarna för de allra närmaste. Mycket fint och bra saker fick dem, tack snälla för alla fina presenter!

Huvudvärk har slagit till och jag misstänker att det spänningarna som släpper att ha rott i hamn kalaset. Strax läggdags, jobb imon!
Kram

Av Emelie - 7 mars 2014 19:35

Hej,

Då har vi en 2 åring i familjen oxå. Älskade Simon har sin födelsedag idag. Så det blev sång och paket idag oxå.

Fredag och helgen på intågande. Blir en helg i kalasets tecken. Imorgon ska vi till Jonas mormor och fira att hon fyllt år ( Hugo och Bibbi firar födelsedag på samma dag ) sedan på söndag ska vi ha den närmaste släkten på kalas som kommer och firar killarna. Ska handla och förbereda inför söndagen imorgon är tanken. Så slipper det bli så mycket stress på söndag.

Trevlig helg!
Kram

Sötaste Simon som numer är 2 år

Av Emelie - 6 mars 2014 20:14

Det är ingen vanlig dag, för det är Hugos födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!

Tänk, idag har jag varit mamma till världens bästa Hugo i hela 6 år! Hugo vaknade redan 05:15 och ropade: " mamma, är det sant att jag nu är 6 år?". Han fick öppna lite presenter och sedan var det iväg till dagis. Där har han oxå blivit firad. Hemma har vi haft ett minikalas och Hugo ville äta friterade räkor med sötsur sås. Så det blev hämt mat. Det lätt som han var nöjd med både presenter och dagen när han gick och la sig.

Imorgon är det Simon som fyller år, 2 år blir han redan. Tiden flyger fram...

Kram

Älskade Hugo <3

Presentation


Emelie heter jag, mamma till världens bästa killar samt har fått världen bästa man på kroken =) Bloggar om livet hos oss.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14 15 16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards